Vi hjelper deg som har vært utsatt for seksuelle overgrep

Nok.-sentrene er et gratis hjelpetilbud for deg som har vært utsatt for seksuelle overgrep, og for dine pårørende. Du trenger ikke henvisning fra lege og du kan ta kontakt når du trenger det.  

På et Nok.-senter kan du få god kunnskap om vanlige reaksjoner etter et overgrep, og fortelle trygge fagfolk om hva som har skjedd. Hos kan du få hjelp til å bearbeide tanker, følelser og reaksjoner etter et overgrep.

Finn ditt nærmeste senter her

Vi gir bistand i møte med lege, advokat, rettssystemet eller andre hjelpetjenester.

Vi har ikke ventelister, og du får raskt hjelp.

Alle ansatte har taushetsplikt. Gi beskjed dersom du ønsker tilrettelegging, tolk eller andre tilpassede tilbud.

Tilbud på sentrene

Enesamtaler

I enesamtaler møter du en faglig veileder ved senteret som har mye kunnskap om seksuelle overgrep og traumer. I første samtale vil vi fortelle deg litt om hvordan vi jobber og hva vi kan hjelpe til med.

Du bestemmer selv hvor mye du ønsker å fortelle, og å komme til samtale er helt uforpliktende. Hos oss har du mulighet for videre oppfølging etter den første samtalen, men at du også kan avslutte når du selv ønsker.

Du kan ha med deg noen i samtalen om du vil, eller vi kan prate med pårørende på egenhånd, om det er noe de ønsker å prate om.

 

Gruppesamtaler

Ved Nok.-sentrene kan du møte andre mennesker som har opplevd seksuelle overgrep i trygge rammer. Mange opplever at det er fint å kunne dele erfaringer og råd med andre som har vært i samme situasjon. Gruppetilbudene er organisert av senteret.

 

Sosiale tilbud

De sosiale tilbudene består av ulike aktiviteter som turer, matlaging og yoga, og gjennomføres innenfor trygge rammer. Dette handler om mer enn å ha et sosialt sted å være og noe å gjøre. Det sosiale samværet kan i seg selv være et viktig verktøy for å komme tilbake til en god hverdag.

 

E-post eller telefon

Om du ikke vil komme til senteret, kan vi svare deg på spørsmål om seksuelle overgrep og hva man kan gjøre etter man har vært utsatt for det. Ta kontakt på e-post eller telefon med senteret som ligger nærmest deg.

joseph-pearson-Uj749Jv6Otw-unsplash