Hva vi kan hjelpe deg med

Nok.-sentrene er et gratis hjelpetilbud for alle over 16 år. Her kan du prate med noen om du har opplevd noe uønsket knyttet til seksualitet. Du trenger ikke henvisning fra lege og du kan ta kontakt når du trenger det.

På et Nok.-senter kan du fortelle om det du har opplevd i ditt eget tempo. De som jobber hos oss har god kunnskap om vanlige reaksjoner etter seksuelle overgrep og du kan fortelle trygge fagfolk om hva som har skjedd.

Hos oss kan du få hjelp til å bearbeide tanker, følelser og reaksjoner. Du kan også få hjelp til å fortelle familie eller andre pårørende om det som har skjedd. Om du ønsker det selv, kan vi hjelpe deg med å anmelde eller være med i møte med fastlege eller psykolog.

Anette Nok Elverum
Enesamtaler

I enesamtalene snakker du med en faglig veileder som har mye kunnskap og erfaring. I første samtale vil vi fortelle deg litt om hvordan vi jobber og hva vi kan hjelpe til med.

Du bestemmer selv hvor mye du ønsker å fortelle og det å komme til samtale hos oss er helt uforpliktende. Du har mulighet for videre oppfølging etter den første samtalen, men du også velge å avslutte kontakten med oss når du selv ønsker.

Du kan ha med deg noen i samtalen om du trenger det. Vi har også et eget tilbud til pårørende.

 

Gruppesamtaler

Ved Nok.-sentrene kan du møte andre mennesker som har opplevd seksuelle overgrep i trygge rammer. Mange opplever at det er fint å kunne dele erfaringer med andre som har vært i samme situasjon, sammen med en faglig veileder. Det er veileder og du sammen som bestemmer om du kan ha nytte av et gruppetilbud.

 

Sosiale tilbud

De sosiale tilbudene på Nok.-sentrene består av ulike aktiviteter som turer, matlaging og yoga, og gjennomføres innenfor trygge rammer. Det sosiale samværet kan være et viktig verktøy for å komme tilbake til en god hverdag.

 

E-post eller telefon

Om du ikke vil komme til senteret, kan vi svare deg på spørsmål om og hva man kan gjøre etter man har vært utsatt for det. Ta kontakt på e-post eller telefon med senteret som ligger nærmest deg.